Algemene informatie Italië

Algemene informatie Italië

Italië ligt in het zuiden van Europa en behoort tot de Europese Unie. Het noorden van Italië grenst aan een aantal landen. Zo grenst het onder andere aan Frankrijk, maar ook aan Zwitserland en Oostenrijk en zelfs nog voor een gedeelte aan Slovenië. Italië is een land waar u prima heen kunt gaan voor een strandvakantie, het land grenst namelijk aan de Middellandse Zee, alwaar altijd een prima klimaat heerst, daarover later in de tekst meer. Ook grenst het aan de Tyrreense Zee, deze ligt ten zuidoosten van Italië. Daarnaast ook aan de Ionische Zee, ten zuidwesten van Italië. De laatste zee die aan Italië grenst, namelijk aan het westen, is de Adriatische Zee. Italië bestaat naast het vaste land nog uit een aantal kleinere eilanden. Ten zuiden van Italië ligt Sicilië, dit is het grootste eiland van de Middellandse Zee. Ook Sardinië ligt in de Middellandse Zee en ligt ten oosten van Italië. Het derde eiland van Italië is Elba. Naast deze eilanden behoren er nog een aantal kleinere eilanden tot Italië. Het grootste deel van de Italiaanse bevolking spreekt Italiaans, waaronder ook verscheidene dialecten.

Advertenties van onze partners

Klimaat en natuur in Italië

Het merendeel van Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers in Italië warm zijn en de winters zacht. In Italië valt de meeste regen in de winter. Toch is er een verschil qua klimaat tussen het noorden en zuiden van Italië. Het klimaat in het noorden van Italië is vergelijkbaar met het klimaat in ons land, alleen zijn in Italië de winters kouder en de zomers warmer. In de Alpen daarentegen heerst een zogenaamd hooggebergteklimaat en valt er regelmatig sneeuw. De natuur in Italië is adembenemend. Italië bezit prachtige gebergten en mooie meren. Italië staat bij velen bekend als vakantieland waar veel zon, zee en strand te vinden is. De Italiaanse stranden zijn uitgestrekt en langzaam aflopend. Er zijn kiezelstranden en stranden met azuurblauw water wat prima geschikt is voor duiken en snorkelen.

Eten en drinken in Italië

Het meeste beroemde Italiaanse gerecht is natuurlijk de pizza. Dit gerecht, wat van oorsprong eten was voor de ‘arme lui’, stamt uit Napoli. Naast de pizza zijn natuurlijk de pasta`s als Italiaanse gerechten zeer bekend. In Italië eet men gemiddeld per persoon bijna 30 kilo pasta per jaar! Daarnaast kent elke streek en dorp zijn eigen culinaire specialiteiten en typische gerechten. Dé nationale drank van de Italiaanse bevolking is espresso. Dit wordt in heel Italië gewoonweg ‘caffè’ genoemd. Naast de koffie wordt er in Italië veel wijn gedronken. Italië heeft een schat aan verschillende druivensoorten die zorgen voor heerlijke wijnen. Het droge en zonnige klimaat in Italië zorgt ervoor dat de druiven suiker bevatten. Hoe zuidelijker in Italië en dus hoe warmer, hoe zoeter de wijnen over het algemeen zijn.

Bezienswaardigheden in Italië

Italië is een land met een rijkdom aan cultuur. Er zijn van de Italiaanse geschiedenis een aantal prachtige bezienswaardigheden overgebleven die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het colosseum is een bezienswaardigheid wat meteen één van de meeste indrukwekkendste van de wereld is. Het colosseum ligt in het midden van Rome en is een prachtig gebouw wat jaarlijks door veel toeristen wordt bezocht. Midden in Italië ligt Vaticaanstad, wat eigenlijk een apart staatje is. Vaticaanstad is de heiligste plaats van de wereld en is het domein van de paus.

Appartement in Italië

Naast het verblijf in een hotel, kan je er ook voor kiezen om een appartement te huren. Hier ben je niet afhankelijk van vaste tijden voor het eten. Je kan dus zelf kiezen wat je doet. In italie is het aanbod om een appartement te huren redelijk groot. Kijk hier voor een uitgebreid aanbod aan comfortabele en betaalbare Appartementen te huur in Rome.