Wintersport Italië

Wintersport Italië

Wintersport is eigenlijk een verzamelnaam voor alle soorten sporten die u kunt beoefenen tijdens uw vakantie. Deze sporten worden doorgaans op sneeuw of ijs uitgevoerd. Voorbeelden van deze sporten zijn snowboarden, skiën of langlaufen. Gedurende de wintersportvakantie overnacht men meestal in een gezellig chalet of gewoon in een hotel.

Italië als wintersportland

De depressies die boven het wintersportgebied in Italië aan de zuidzijde van de Alpen hangen zijn doorgaans schaars. Maar de depressies die er dan hangen brengen vaak voldoende sneeuw mee voor een flinke laag, genoeg om op te skiën of te snowboarden. Maar wanneer deze depressies zich niet of niet voldoende voordoen, wordt er door middel van sneeuwkanonnen gezorgd dat er toch voldoende sneeuw op de pistes liggen, waardoor de sneeuwzekerheid in de Alpen in Italië toch gegarandeerd kan worden. Tevens is het een voordeel dat de zuidzijde van de Alpen bijna onbereikbaar is voor snijdende noordenwinden en oceaanstoringen. Hierdoor schijnt de zon in dit gebied gemiddeld zo`n 7 à 8 uur per dag. Ook de Dolomieten is een prima plek in Italië om uw wintersportvakantie door te brengen. De aaneenschakeling van talloze skigebieden in de Dolomieten maakt deze plek tot een unieke wintersportervaring. De wintersport in Italië is zeker betaalbaar en Italië is dan ook een prima land om op wintersport te gaan. Wanneer u kiest voor de minder massale wintersportgebieden in Italië, liggen de prijzen zelfs op nog een lager niveau.

Advertenties van onze partners

Aanbod van wintersport in Italië

Er zijn een aantal aanbieders die Italië als wintersportgebied in hun aanbod hebben. Bijvoorbeeld Camelot reizen; deze biedt prachtige accommodaties in de wintersportgebieden aan tegen betaalbare kwaliteit. Tevens kunt u op hun site verrassende wintersportaanbiedingen vinden. Wanneer u nog niet exact weet waar in Italië u uw wintersportvakantie wilt doorbrengen, vindt u op de site van deze aanbieder ook zeer veel informatie over de Italiaanse wintersportgebieden.

Invulling wintersport Italië

Een skivakantie kan op meerdere manieren worden ingevuld. De Jong Intra Vakanties heeft hier rekening meegehouden en biedt om deze redenen reizen aan naar de wintersportgebieden in Italië met verschillende doeleinden. Zo kunt u kiezen voor een actieve wintersportvakantie die in het teken staan van veel skiën, snowboarden of langlaufen. Hiernaast hebben zij tevens wintersportvakanties in hun aanbod waarbij even lekker bijkomen van de dagelijkse beslommeringen en heerlijke genieten van de omgeving en de sneeuw, een mogelijkheid zijn.

Aanbiedingen voor wintersport in Italië

Skivakanties brengen doorgaans wat extra kosten met zich mee, zoals het aanschaffen van een skipas en het eventueel huren van ski’s en kleding. Daarnaast is de après-ski voor de meeste wintersporters een belangrijk onderdeel van de vakantie, wat natuurlijk ook de nodige kosten met zich meebrengt. Wanneer u boekt via KRAS kunt u profiteren van aantrekkelijke geprijsde reizen naar de populaire skigebieden in Italië, waardoor u enigszins op de kosten kunt besparen. Zij hebben een ruim aanbod van skivakanties met een uitstekende reis-/kwaliteitverhouding.

Offerte wintersport Italtië? Klik hier